مزایا و خطرات رابطه جنسی در پریودی | مداریو

راهنمای رابطه جنسی در پریودی

رابطه جنسی در پریودی,سکس در پریودی

یکی از پرسش‌های متداول میان بسیاری از خانم‌ها این است که آیا می‌توان رابطه جنسی در پریودی داشت؟ واقعیت این است که اطلاعات درباره این موضوع بسیار متفاوت و گاه متناقض هستند. از دیدگاه دین اسلام، داشتن نزدیکی در این روزها حرام و به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود. اما از منظر علمی، این کار یک انتخاب شخصی است که مزایا و معایب خاص خود را دارد. برای برخی این تجربه بسیار لذت‌بخش بوده و دردهایشان با نزدیکی تسکین می‌یابد. همچنین، ممکن است نگرانی کمتری درباره احتمال بارداری در این روزها داشته باشند. در مقابل، برخی دیگر این کار را ناخوشایند یا آزاردهنده می‌دانند و ترجیح می‌دهند از آن اجتناب کنند. برای درک بهتر در این مطلب از مداریو تصمیم گرفتیم که موضوع رابطه جنسی در پریودی را از منظر علمی بررسی کنیم و به سوالات رایج شما پاسخ دهیم.

رابطه جنسی در دوران قاعدگی

برخی از خانم‌ها در روزهای قاعدگی بویژه در روزهای آخر خونریزی به دلیل تغییرات هورمونی که تجربه می‌کنند تمایل به داشتن رابطه جنسی در هنگام پریودی دارند. اگرچه این میل در همه خانم‌ها به یک میزان نیست اما انجام این کار می‌تواند برای برخی خانم‌ها به تسکین درد و گرفتگی‌های شکمی کمک کرده و حال روحی‌شان را بهبود بخشد. البته این امر زمانی موثر است که با رضایت کامل طرفین و تمایل زن انجام شود. اما آیا داشتن رابطه جنسی در دوره پریودی بی‌خطر است؟ در ادامه به برخی از فواید سکس در پریودی می‌پردازیم.

رابطه جنسی در پریودی

رابطه جنسی در پریودی چه فوایدی دارد؟

رابطه جنسی هنگام پریودی اگر با رضایت دو طرف و رعایت بهداشت انجام شود نه تنها از نظر علمی منعی ندارد بلکه ارگاسم شدن در زنان در این روزها می‌تواند درد را کاهش داده و برایشان لذت بخش باشد. البته انجام این کار به شرایط فرد، باورهای دینی، عقاید فکری و احساس راحتی او بستگی دارد.
همچنین توجه به این نکته الزامی است که خطر ابتلا به عفونت‌ها در این دوران بیشتر است و اگر قصد برقراری رابطه در دوران قاعدگی دارید رعایت اصول بهداشتی بسیار حائز اهمیت است.
آقایان باید توجه کنند که پیش نوازی بخصوص در این روزها به حفظ آرامش کمک کرده و آمادگی لازم برای داشتن رابطه را ایجاد می‌کند. برخی از مزایای سکس در پریودی در ادامه آورده شده‌اند.

فواید رابطه جنسی در پریودی

تسکین دردهای قاعدگی

ارگاسم شدن زن هنگام سکس در پریودی به کاهش دردها و انقباضات ناشی از قاعدگی کمک می‌کند. این کار باعث می‌شود جریان خون در رحم بیشتر شود که این باعث انقباض و سپس رهاشدن ماهیچه‌های رحم می‌شود، در نتیجه شدت گرفتگی و کرامپ‌های شکمی نیز کمتر می‌شود.

کاهش مدت زمان قاعدگی

ارگاسم و انقباضات مکرر ناشی از آن به هنگام نزدیکی در دوران قاعدگی به کوتاه‌تر شدن مدت زمان قاعدگی کمک می‌کند. این اثر به خاطر این است که انقباضات رحم به ریزش سریع‌تر دیواره رحم کمک کرده که این باعث می‌شود خون و بافت‌های قاعدگی سریع‌تر خارج شده و مدت‌زمان پریود هم کوتاه‌تر شود.

کاهش استرس

رابطه جنسی در پریودی باعث می‌شود که هورمون اندروفین ترشح شود که به ایجاد حس آرامش و بهبود خلق‌وخو، کاهش استرس و سردردهای میگرنی قاعدگی کمک می‌کند.
بیشتر زنانی که از میگرن قاعدگی شکایت دارند گزارش می‌دهند که نزدیکی در این دوران به کاهش شدت سردردشان و خواب راحت‌تر کمک می کند.

تقویت صمیمیت میان زوجین

نزدیکی در پریودی اگر با رضایت و درک متقابل زوجین انجام شود می‌تواند نقش مهمی در تقویت صمیمیت‌شان داشته باشد. رابطه جنسی باعث ترشح هورمون های اندروفین و اکسی توسین می‌شود که نقش مهمی در کاهش استرس و بهبود حال روحی دارد و به افزایش حس نزدیکی و همدلی زوجین کمک می‌کند. توجه داشته باشید که منظور از رابطه جنسی در دوره پریودی فقط دخول نیست بلکه پیش نوازی بیشتر در این دوران به آرامش و آماده شدن بدن زن کمک می‌کند.
با وجود مزایای سکس پریودی ذکر این نکته مهم است که رعایت بهداشت و استفاده از روش‌های محافظتی مانند کاندوم در این روزها برای جلوگیری از هرگونه عفونت و بیماری‌های مقاربتی از جمله زگیل تناسلی بسیار مهم است.

نکاتی که باید درباره نزدیکی در دوران قاعدگی بدانید

درست است که رابطه جنسی هنگام پریودی به کاهش عوارض این دوران کمک می‌کند اما برای برخورداری از لذت و آرامش بیشتر باید مراقبت‌ها و احتیاطات لازم برای انجام این کار را جدی بگیرید.
اگر می‌خواهید در روزهای قاعدگی سکس داشته باشید در نظر داشته باشید که در پریودی احتمال بارداری وجود دارد.
چنانچه طول چرخه قاعدگی در خانمی کوتاه باشد، احتمال تخمک گذاری در روزهای نزدیک به پایان پریود بیشتر است. از سویی دیگر اسپرم در بدن زن می‌تواند تا 5 روز زنده بماند و چنانچه تخمک آزاد شده باشد احتمال بارور شدن آن توسط اسپرم بالاست.
همچنین توجه به این نکته مهم است که دوران قاعدگی باید حتماً از کاندوم استفاده شود که خطر انتقال عفونت‌ها کاهش یابد. داشتن رابطه جنسی محافظت نشده در این دوران باعث می‌شود که عوارض سکس در پریودی بیشتر از مزایای آن باشد.
همچنین اگر از تامپون در روزهای خونریزی استفاده می‌کنید فراموش نکنید که قبل سکس آن را خارج کنید در غیراینصورت در هنگام رابطه جنسی به عمق واژن می رود که خود علت عفونت است.

نکات مراقبتی هنگام سکس پریودی

معایب رابطه جنسی در پریودی

اگرچه نزدیکی در پریودی به تسکین دردهای قاعدگی کمک می کند و به تقویت روحیه زنان در این روزها کمک می کند اما خطرات احتمالی نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.
عدم رعایت بهداشت در این دوران می‌تواند تهدیدی برای سلامت هر دو طرف باشد. از جمله عوارض سکس پریودی عبارتند از:

  • افزایش خطر ابتلا به عفونت رحم و واژن
  • احتمال انتقال بیماری‌های منتقله از راه جنسی
    تحریک یا درد بیشتر
  • احتمال بارداری
  • افزایش شدت خونریزی
  • جاری شدن خون هنگام رابطه

با در نظر گرفتن معایب رابطه جنسی در دوره عادت ماهانه و رعایت نکات بهداشتی از جمله استفاده از کاندوم می‌توانید تجربه ای رضایت بخش همراه با لذت بیشتر داشته باشید.

معایب سکس در پریود

آیا احتمال بارداری در رابطه جنسی هنگام پریودی هست؟

اگر برایتان سوال است که آیا در پریودی احتمال بارداری وجود دارد یا خیر باید گفت که احتمال حاملگی در این روزها نسبت به سایر زمان‌ها کمتر است اما در زنانی که چرخه قاعدگی نامنظمی دارند پیش‌بینی و تعیین زمان تخمک گذاری مشکل است و حتی ممکن است در روزهای قاعدگی اتفاق بیفتد. همین مساله باعث می‌شود که اگر اسپرم داخل بدن زن باشد لقاح اتفاق بیفتد که این به معنای شروع بارداری ناخواسته است.
استفاده از روش‌های پیشگیری هنگام سکس پریودی مانند کاندوم نه تنها از بروز بارداری جلوگیری می‌کند بلکه در انتقال عفونت و بیماری‌های مقاربتی نیز موثر است.

احتمال بارداری در سکس پریودی

کلام آخر اینکه رابطه جنسی در پریودی و تجربه ارگاسم در این روزها می‌تواند با مزایایی چون تسکین دردهای قاعدگی و بهبود خلق و خو همراه باشد اما نباید از معایب آن که از جلمه مهم‌ترین آنها عفونت است چشم پوشی کرد. رعایت بهداشت و استفاده از کاندوم برای کاهش خطر انتقال عفونت‌ها ضروری است.

توجه!

مخاطب گرامى اين مطلب صرفاً جنبه آموزشى دارد و جايگزينى براى تشخيص و درمان پزشكتان نيست. هرگز عمل به توصيه پزشكتان را به تاخير نيندازيد و تغييرى در برنامه درمانی‌تان ايجاد نكنيد.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید: