مهمترین خواص میوه به برای سلامت بدن
به، میوهای خوشعطر و طعم پاییزی، با فواید فراوانی که برای سلامت دارد، جایگاهی ویژه در طب سنتی و درمان برخی بیماریها دارد. این میوه به شکلهای مختلف خام و پخته در تهیه مربا و خورش یا به صورت دمنوش مصرف میشود. طعم لذیذ و منحصربهفرد این میوه، همراه با مجموعهای از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها، آن را به یک انتخابی مناسب برای تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد گوارش و ارتقای سلامت عمومی تبدیل کرده است. برای آشنایی بیشتر با خواص میوه به، این مطلب از مداریو را تا انتها دنبال کنید.
فواید میوه به
به که میوه ای متعلق به مناطق مختلف آسیایی و مدیترانهای است به طور گستردهای در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد اما از نظر علمی تحقیقات کمی در مورد آن انجام شده است. در طب سنتی از دمنوش این میوه برای ایجاد حس آرامش، کاهش استرس و بهبود کیفیت خواب استفاده میشود. همچنین یکی از مهمترین خاصیت های میوه به تقویت سیستم گوارشی است.
از گذشتههای دور دانههای میوه را برای درمان طبیعی گلودرد و سرفههای خشک و نرم کردن مخاط و کاهش التهاب مجاری تنفسی استفاده میکردند و همچنان در بسیاری از خانوادهها به عنوان اولین انتخاب برای تسکین سرفه استفاده میشود.
با توضیحاتی که داده شد لازم به ذکر است در ماههایی از سال که آلودگی هوا به سطح هشدار میرسد، میوه به از جمله خوراکی های مناسب در روزهای آلوده به شمار میرود و به پاک کردن مجاری تنفسی از ذرات معلق هوا کمک میکند. از جمله مهمترین خواص به میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
تقویت قلب
یکی از مهمترین خاصیت های به تقویت قلب است. این میوه با دارا بودن مواد مغذی و ترکیبات آنتیاکسیدانی نقش مهمی در بهبود عملکرد و سلامت سیستم قلبی عروقی دارد. تجمع رادیکالهای آزاد در بدن منجر به بروز التهاب و بیماریهای مرتبط از جمله بیماریهای قلب و عروق میشود.
بسیاری از خواص به را میتوان به ترکیبات آنتیاکسیدانی نسبت داد. آنتیاکسیدانهای مهمی که در این میوه وجود دارد از جمله ویتامین C و فلاونوئیدها با اثرات رادیکالهای آزاد در بدن مقابله کرده و به کاهش التهاب و بهبود جریان خون و تقویت سلامت قلب کمک میکند.
از سوی دیگر پتاسیم موجود در به، نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد که از این طریق به تقویت قلب و گردش خون هم کمک میکند.
برطرف کردن مشکلات گوارشی
از دیرباز، این میوه به عنوان درمانی مؤثر برای انواع اختلالات گوارشی مورد استفاده قرار میگرفته است. یکی از خاصیت های میوه به کمک به رفع یبوست است و در لیست غذاهای پرفیبر برای روده در نظر گرفته میشود.
بر اساس نتایج مطالعهای در مورد خاصیت های به در درمان بیماریهای گوارشی، مصرف عصاره میوه ممکن است از بافت روده در برابر آسیبهای مربوط به بیماریهای التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو اثر محافظتی داشته باشد.
با این حال برای اثبات خواص به در درمان بیماریهای گوارشی نیاز به تحقیقات بیشتری است. همچنین ترکیبات گیاهی این میوه ممکن است به پیشگیری یا درمان زخم معده کمک کند و علائم ریفلاکس معده را کاهش دهد. اگرچه این نتایج دلگرم کننده هستند، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
تقویت سیستم ایمنی
از دیگر خواص به، میتوان به تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد. به سرشار از مواد مغذی و آنتیاکسیدانهاست که نقش مهمی در مقابله با رادیکالهای آزاد، کاهش التهاب و در نتیجه تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از بیماریها ایفا میکند.
ویژگیهای ضد میکروبی به، از رشد بیش از حد باکتری و ویروسهای مضر و بیماریزا در بدن جلوگیری کرده و به مقابله با عفونتها میپردازد. به همین خاطر مصرف میوه در فصول سرد سال موجب تقویت سد دفاعی بدن در برابر بیماریهایی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا میشود.
فواید میوه به برای کاهش وزن و رژیمهای لاغری
به، یک میوه کم کالری با مقادیر بالایی فیبر است. فیبر باعث بهبود هضم غذا شده و در افرادیکه رژیمهای غذایی کاهش وزن دارند خوردن این میوه باعث ایجاد احساس سیری و جلوگیری از پرخوری و مصرف تنقلات ناسالم میشود. همچنین از دیگر خواص به که پیشتر به آن اشاره شد ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در میوه است که به افزایش متابولیسم بدن کمک کرده و چربیسوزی را تسریع میکنند.
خاصیت ضد سرطانی به
میوه به با دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدان خواص ضد سرطانی دارد. این خاصیت به باعث میشود که اثرات رادیکالهای آزاد در بدن خنثی و رشد سلولهای سرطانی مهار شود. رادیکالهای آزاد به عنوان ترکیبات تضعیف کننده سیستم ایمنی شناخته میشوند و در گذر زمان باعث آسیب به بافتهای بدن، التهاب بافتی و بیماریهای مزمن از جمله سرطانها میشود.
خواص مصرف به در بارداری
یکی از شایعترین علائم بارداری در روزهای اول حالت تهوع و استفراغ است که برای بسیاری از خانمهای باردار آزار دهنده است. بر اساس نتایج برخی مطالعات مصرف به در بارداری ممکن است به تسکین این علائم کمک کند.
در مطالعهای که بر روی 76 زن باردار انجام شده است مصرف 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) شربت به تاثیر قابل توجهی در کاهش تهوع ناشی از بارداری داشته است.
همچنین به با داشتن مقادیر قابل توجهی فیبر به بهبود عملکرد سیستم گوارش و درمان یبوست که از عوارض شایع دوران بارداری است کمک می کند..
از دیگر خواص به در بارداری، کاهش استرسهای رایج دوران حاملگی و برقراری آرامش و بهبود کیفیت خواب است. بدین منظور تهیه دمنوش به میتواند گزینه مناسبی باشد.
توجه داشته باشید در دوران بارداری، مصرف هرگونه ترکیبات گیاهی و انواع دمنوشها باید با احتیاط انجام شود. از مصرف خودسرانه دمنوشهای گیاهی پرهیز کرده و حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
جدول ارزش غذایی به
همانطور که گفته شد میوه به، با داشتن ترکیبات مغذی مختلفی برای سلامت بدن بسیار مفید است. این میوه با کالری پایین و محتوای غنی از ویتامینها و مواد معدنی، آنتیاکسیدان و فیبر، به عنوان میوهای مناسب در رژیمهای غذایی سالم در نظر گرفته میشود که آن را میتوان به شکل پخته در تهیه دمنوشها مصرف کرد. ترکیبات موجود در میوه به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، سیستم قلب و عروق، تنظیم قند خون و تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند. یک عدد به متوسط تقریباً 92 گرم است. در جدول زیر مواد مغذی موجود در یک عدد به متوسط به طور تقریبی آورده شده است.
ارزش غذایی میوه به | مقدار در یک عدد متوسط (92 گرم) |
---|---|
کالری | 52 کیلوکالری |
کریوهیدرات | 14 گرم |
پروتئین | 0.3 گرم |
چربی | 0 گرم |
فیبر | 1.75 گرم |
ویتامین C | 15% DV* |
ویتامین B1 | 1.5% DV |
ویتامین B6 | 2% DV |
مس | 13% DV |
آهن | 3.6% DV |
پتاسیم | 4% DV |
منیزیم | 2% DV |
DV (Daily Value): ارزش غذایی روزانه که مقدار نیاز روزانه به مواد مغذی را بر مبنای درصد بر اساس رژیم غذایی 2000 کالری نشان میدهد. به عنوان مثال شما با خوردن یک عدد به متوسط 15% از نیاز روزانه خود را به ویتامین C برطرف میکنید.
نحوه مصرف به
برای برخی این سوال پیش می اید که برای بهره مندی بیشتر از خواص میوه به را خام بخوریم یا پخته؟ مصرف به، هم به شکل خام و هم پخته امکان پذیر است. خیلیها عادت دارند این میوه را همانند سیب خام بخورند اما به خام بافت سخت و طعم گسی دارد که با پختن نرم و شیرین میشود. به همین دلیل برخی نیز شکل پخته را به خام ترجیح میدهند.
از سوی دیگر هضم به خام برای بسیاری از افراد سخت بوده و باعث بروز مشکلات گوارشی میشود. بنابراین برای بهره مندی از خواص به توصیه میشود که میوه به شکل پخته در تهیه مربا، کمپوت، خورش، یا غذایی مثل تاس کباب مصرف شود.
مضرات مصرف برگ درخت به
برگ به در طب سنتی کاربرد دارویی داشته و از آن برای تهیه دمنوشها استفاده میشود. مانند هر گیاه دارویی، مصرف برگ این میوه نیز ممکن است با عوارضی همراه باشد. برخی افراد به برگ درخت به حساسیت نشان میدهند و با مصرف دمنوش آن دچار خارش پوستی یا مشکلات تنفسی میشوند.
یکی دیگر از مضرات برگ به، تداخلات دارویی است. بهطوریکه میتواند اثرگذاری دارو را تغییر داده و باعث بروز مشکلات جدیتر شود. بنابراین بهتر است قبل از مصرف هرگونه فرآورده گیاهی و انواع دمنوشها با پزشک مشورت کنید.
زیاده روی در مصرف دمنوش برگ به همچنین باعث بروز مشکلات گوارشی بویژه در افراد با معده ضعیف میشود و در صورت داشتن مشکلات گوارشی ممکن است باعث تشدید آن شود.
درحالیکه برگ میوه به مانند خود میوه دارای فواید زیادی است اما مصرف آن باید زیر نظر پزشک و به مدت محدودی استفاده شود تا از خواص آن بهرهمند شد.
کلام آخر اینکه مصرف میوه به، چه به صورت خام و چه پخته با خواص شگفتانگیزی که دارد تاثیر مثبتی بر سلامت قلب، بهبود گردش خون، تقویت سیستم ایمنی و عملکرد دستگاه گوارش دارد. با این حال برای بهرهمندی از خواص به همانند هر ماده غذایی دیگر، رعایت اعتدال در مصرف از اهمیت زیادی برخوردار است.
توجه!
مخاطب گرامى اين مطلب صرفاً جنبه آموزشى دارد و جايگزينى براى تشخيص و درمان پزشكتان نيست. هرگز عمل به توصيه پزشكتان را به تاخير نيندازيد و تغييرى در برنامه درمانیتان ايجاد نكنيد.